Tuesday, August 3, 2010

Cinta Terakhir

video
Terhasil dari dasar hati, untuk hiburan kalian semua. Terima kasih kerana sudi menonton video yang tidak seberapa ini. Enjoy it...!

Sunday, August 1, 2010

Kenduri Arwah-arwah, Zaza dan Ijam

Ekheemmmm.....! Alhamdulillah..... AbgLan masih hidup lagi lahhhh... Cuma tak ada masa nak blogging. Sebab study is my first priority. Nak buat sejarah gempak sebelum grad tahun depan. Kalau result biasa-biasa saja... nanti mana lah awek nak respect. ;-).

Cerita ni sayang kalau AbgLan tak abadikan di sini... Cerita yang manis untuk dikenang... Zaza dengan Abah (Abah dia... sebenarnya... boleh lahh.... AbgLan panggil Abah juga kan... Boleh lahhhhh kih kih kih). Minggu lepas 24 Julai kami ada buat kenduri untuk arwah-arwah sebelum Ramadhan bermula. Mak dengan Bapa  ada menjemput Zaza dengan Abah. Punyalah melompat-lompat macam monyet apabila dapat tahu Zaza dengan Abah dapat datang.... wowwwww bessttttttt!!!! (ala-ala kegatalan sikit... sikit je lah..).

Tak nak cerita panjang... secara keseluruhannya, sepanjang kenduri tu... AbgLan rajin betul tolong itu... tolong ini... padahal niat tu nak mencuri-curi pandang dan jeling-jeling pada dia yang sibuk di dapur.  (Auuwwwww..... comelnyaaaaa..... suka tengok senyuman dia) AbgLan tengok adik-beradik AbgLan pun suuuukaaaaaa dengan dia ni.... 

Haaaa ini cerita sebenarnya... Masa tu kenduri dah selesai... tetamu-tetamu dah beransur pulang... AbgLan tau dia ada kat dapur... AbgLan pun pi intai dari muka pintu... AbgLan nampak peristiwa ini.... bacalah.... bawah ni..:

Zaza basuh pinggan... AbgLan dengar dan nampak..... Ijam asyik memanggil-manggil dan merayu-rayu  pada Zaza. Siap... gesel-gesel badan lagi! "Miau... miau... miau..." Kata Ijam.... (Ijam tu nama kucing kak Azleenda laa....... he he he....).

Pas tu Zaza jawab Ijam, "Apa... napa panggil-panggil Zaza ni ha....? Zaza tak suka tau kucing panggil-panggil Zaza.... Tau lah Zaza ni cute... hi hi hi hi...." Dia tak sedar ada orang lain kat situ.... sambil tersenyum lebar memerhati... Dalam hati berkata... "Hmmm memang kau cute pun...." Pastu Zaza bagi sisa lauk pada Ijam... Ijam pun makan... Zaza usap-usap bulu Ijam yang putih bersih tu.... Lepas tu dia bangun, basuh tangan kat sinki... Apabila dia pusing badan jer... terkejut dia tengok Abglan yang tengah menyeringai kat belakang dia.... "Haaa.... abang dengar ka tadi....??? Uhuuuuu malunyaaaaa......", Kata dia. Dia lalu tepi Abglan... "Orang jahat....!" katanya... sambil menutup muka cutenya... Dia pun beredar ke ruang tamu, AbgLan ikut dari belakang... Gi ruang tamu juga... mata ni.... asyik nak curi-curi pandang jerr... jadi bahan usikan pula malam tu... Pukul 1.30 pagi baru semua masuk tidur....

Dalam bilik tidur.... Abglan tak boleh tidur la pulak.... pusing kanan... pusing kiri....sengih sana... sengih sini..Oooooo tidaaaakkkkkkk aku.... aku.... tengah errr.... (korang sambunglah sendiri...)